inter————accions

Què és?∨∨

Inter-Accions és un marc de treball a partir del qual s’exploren nous models d’aprenentatge ‘professional’ en espais autogestionats que, aprofitant les fissures del sistema, dissolen els límits dels espais institucionals de referència.

Inter-Accions va començar com un projecte interuniversitari autogestionat, iniciat encara com a estudiants i dirigit als estudiants d’art i arquitectura. Es va proposar i activar davant la necessitat d’obrir espais d’aprenentatge autònoms i interdisciplinaris dins la mateixa institució universitària. L’objectiu principal es fonamentava en construir un espai d’experimentació col·lectiva on fos possible l’in­tercanvi d’eines i coneixements que anessin més enllà de la pròpia disciplina. Des d’aquesta perspectiva crítica, des de l’any 2012 s’han anat desenvolupant una sèrie d’activitats per generar, a partir del treball col·lectiu amb diversos agents, metodologies útils, pràctiques i crítiques aplicables als respectius camps de treball.

No obstant, l’any 2016 Inter-Accions fa un pas més. Conservant la idea d’espai laboratori, proposa teixir una xarxa d’agents de tots els camps del coneixement per constituir un espai on sigui possible la creació de comunitats d’aprenentatge entre persones de contextos i espais diversos, on discutir i posar en marxa un model transversal, frontissa entre espais educatius institucionals i no institucionals.

Inter-Accions comença l’any 2012 amb el primer projecte ideat, dirigit i coordinat per Sergi Selvas, Marta Carrasco, Nora Arias i Borja L. Fermoselle. Des de l’any 2013, Sergi Selvas i Marta Carrasco (Mixité) entomen el repte de seguir amb la direcció i coordinació de les activitats. Cada projecte o activitat però, compta amb els seus respectius col·laboradors, sense els quals no seria possible desenvolupar cadascuna de les propostes.